Известие

Collapse
No announcement yet.

Загуба на антифриз

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Загуба на антифриз

Скоро си гледах антифриза и видях, че е паднал под минимума та налях. И сега го гледам пак е малко под минимума след 200-300 км каране. Колата не пуши и не загрява над нормалното ако не я настъпвам зверски, а даже и тогава като пусна климатика си се нормализира. За течове не съм много сигурен, но доколкото видях нямаше. Възможно ли е от ползването на климатика да ми се изпарява антифриза?
    *edit: Забравих да напиша с 1.9 115 коня съм.
    2005 156 1.9 JTD 115
    2004 GT 2.0 JTS 165

Първоначално публикувано от kirekchiev Покажи съобщение
    Скоро си гледах антифриза и видях, че е паднал под минимума та налях. И сега го гледам пак е малко под минимума след 200-300 км каране. Колата не пуши и не загрява над нормалното ако не я настъпвам зверски, а даже и тогава като пусна климатика си се нормализира. За течове не съм много сигурен, но доколкото видях нямаше. Възможно ли е от ползването на климатика да ми се изпарява антифриза?
    Изпарява се само водата в антифриза. С климатик, без - все тая. Може да доливаш само дестилирана вода. Ако е само изпарение разбира се.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колега прегледай мъркучите на радиатора в работещо и загряло състояние ,горния с бързата връзка и долния долу в дясно
      147 ли е или 156
      Алфа 147 jtd
      115 k.s.
      2002 год

Comment

Ако нямаш теч отнякъде,кръгът се стеснява.Антифризът е изчезнал през:
        1.Капачката на раширителният съд.
        2.Картерът.
        3.Ауспухът.
        4.Някой може да добави...
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Със 156 съм фейслифт. Аз доливах концентрат, а не дестилирана вода. Може би следващия път като се наложи ще долея вода. А за теч може и да не съм видял както трябва - все пак не съм толкова навътре в нещата още. През ауспуха няма нищо, а за маслото знам, че ще си промени цвета ако в него влиза антифриз. Сега е почти за смяна и си е тъмно както си трябва, когато е за смяна.
          2005 156 1.9 JTD 115
          2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

Със 156 съм фейслифт. Аз доливах концентрат, а не дестилирана вода. Може би следващия път като се наложи ще долея вода. А за теч може и да не съм видял както трябва - все пак не съм толкова навътре в нещата още. През ауспуха няма нищо, а за маслото знам, че ще си промени цвета ако в него влиза антифриз. Сега е почти за смяна и си е тъмно както си трябва, когато е за смяна.
            Колега когато проверяваш колата за теч не си пускай климатика
            Ако имаш пластмасова кора под двигателя я махни и сложи нещо като картон ,за да видиш дали изобщо тече или проблема е другаде ,както колегата по горе е споменал
            Ако също така не си сменял скоро ангренажа комплект с водната помпа ,и там има вероятност нещо да не е наред
            Под таблото в средата провери за влажност по мокета с ръка ,макар че там вероятноста от теч на казанчето за парното е малка ,но все пак да си сигурен
            Алфа 147 jtd
            115 k.s.
            2002 год

Comment

Благодаря, ще проверя тези неща. Иначе ангренжа и водна помпа са сменяни на 180к километра от стария собственик. Сега е на 220 000 почти и мисля на по-следващата смяна на маслото да направя това пълно обслужване, което ще е на 230 000км. До колкото знам на 50-60 хиляди километра горе-долу се подменят тези консумативи. Поправете ме ако греша.
              2005 156 1.9 JTD 115
              2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

Благодаря, ще проверя тези неща. Иначе ангренжа и водна помпа са сменяни на 180к километра от стария собственик. Сега е на 220 000 почти и мисля на по-следващата смяна на маслото да направя това пълно обслужване, което ще е на 230 000км. До колкото знам на 50-60 хиляди километра горе-долу се подменят тези консумативи. Поправете ме ако греша.
                Не вярвай на стар собственик. Виж дали нямаш намокряне на ремък (ангренажен). Антифризът стои мазен

Comment

Колега не бързай да се притесняваш.Кромата,която карах нивото седеше на минимума в казанчето.Колкото и пъти да доливах,все там падаше.Накрая я оставих на минимум,и така си и остана с месеци и години-по надолу не падаше.Не си го обяснявам,но е факт.Като долея за некакви си 100-200 км,отиваше на минимум,и до там.Така я карах години,преди да я бракувам,заради корозия по задните калници,и други дребни неща,заради немърливостта на баща ми,и сестра ми-от яд!Сега ме е яд де,че я дадох.

Comment

Първоначално публикувано от ivopifeca Покажи съобщение
                    Колега не бързай да се притесняваш.Кромата,която карах нивото седеше на минимума в казанчето.Колкото и пъти да доливах,все там падаше.Накрая я оставих на минимум,и така си и остана с месеци и години-по надолу не падаше.Не си го обяснявам,но е факт.Като долея за некакви си 100-200 км,отиваше на минимум,и до там.Така я карах години,преди да я бракувам,заради корозия по задните калници,и други дребни неща,заради немърливостта на баща ми,и сестра ми-от яд!Сега ме е яд де,че я дадох.
                    Обяснението е в клапана на капачката, който вероятно е отварял при по-ниско налягане от нормалното.

По-малко вероятно е да си имал и друг пробив, който се е отварял само при по-високо от някакво налягане.

Когато си оставил по-голямо количество газова фаза в казанчето, налягането е спряло да достига въпросния праг и течът е изчезнал.
                    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:27.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                      Не вярвай на стар собственик. Виж дали нямаш намокряне на ремък (ангренажен). Антифризът стои мазен
                      Няма течове, колата е проверена. Единственото логично за мен обяснение е изпаряването на водата от антифриза през лятото. А за стария собственик съм склонен да му вярвам, понеже си поддържам връзка с него пък и колата е била обслужвана редовно и на време при моя майстор.
                      2005 156 1.9 JTD 115
                      2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Обяснението е в клапана на капачката, който вероятно е отварял при по-ниско налягане от нормалното.

По-малко вероятно е да си имал и друг пробив, който се е отварял само при по-високо от някакво налягане.

Когато си оставил по-голямо количество газова фаза в казанчето, налягането е спряло да достига въпросния праг и течът е изчезнал.
                        Логично!

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

Няма течове, колата е проверена. Единственото логично за мен обяснение е изпаряването на водата от антифриза през лятото. А за стария собственик съм склонен да му вярвам, понеже си поддържам връзка с него пък и колата е била обслужвана редовно и на време при моя майстор.
                        Карай си колата,и си проверявай,дали не ти намалява нивото,без да доливаш.

Comment

Това със определеното налягане вероятно е реалната логика, веднъж долях до max-а и след 100 км. се беше изпарило до половината. Седях и недоумявах. Долях отново, но до Min и вече 400 км. от тогава не мърда, може би минимално. Явно ако е до max-а не е добре, така го разбирам. Почти не влязох във филма с течовете или най-страшното - смесването с маслото, а то явно наистина зависи от определено ниво. Въпрос на познаване на автомобила, аз съм втора седмица със 156 и още не съм му научил "чалъмите". Ама това с бензина вярно на моменти вбесява, според наклона може да ти изчезне цяло деление, ама цялото. Иначе други кусури - никакви. Чашки си взех от тия държачки м/у кората и стъклата и съм топ. И обожавам тоя махагон, при мен всичко е stock без плейъра.
                          Last edited by Ali.Sali; d.m.y г., 22:14.
                          Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Working...
                          X